De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor het volgen van opleidingen en/of advies. Deze subsidies kan je enkel aanvragen bij geregistreerde dienstverleners. Dat zijn dienstverleners (ondernemers) die officieel door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) zijn erkend. 

Wil je als ondernemer de KMO-portefeuille aan jouw klanten aanbieden? Volg dan de registratieprocedure en laat je officieel erkennen.

 1. Check of je voldoet aan de algemene voorwaarden om in aanmerking te komen. Je vindt deze voorwaarden terug op de website van het Vlaio.  
 2.  Vraag je registratie online aan voor de diensten (opleiding/advies) waarin je actief wenst te zijn als dienstverlener voor de kmo-portefeuille. 
 3. Laat een audit bij een aangestelde auditbureau uitvoeren voor de aangevraagde diensten (opleiding en/of advies).
 
Als je slaagt voor de audit wordt je voor 5 jaar een geregistreerde dienstverlener van de KMO-portefeuille. Voor het bekomen van je erkenning hou je best rekening met enkele maanden tijd (start aanvraag en voorbereiding tot bevestiging erkenning).

Als kandidaat-dienstverlener moet je diverse documenten voorleggen bij het bezoek van de auditor en dien je aan te tonen dat je voldoet aan de kmop-normJe hebt het als ondernemer al druk genoeg met je klanten en dagdagelijkse werking. Een voorbereiding voor een audit kan je dan ook wel missen. Herkenbaar voor jou? Ik help je uit de nood en maak de voorbereiding voor jou klaar. 

Mijn werkwijze:

 • Kennismakingsgesprek: tijdens dit gesprek vertel je me meer over je bedrijf en voor welke diensten je de KMO-portefeuille wilt aanbieden. We bespreken de werkwijze en bekijken welke toegangen ik nodig heb om alle informatie te kunnen verzamelen. 
 • Offerte: Na ondertekening van de offerte en betaling van de factuur ga ik aan de slag. 
 • Verzamelen documenten: Ik verzamel de nodige informatie die nodig is voor de audit. 
 • Voorbereiding audit: We overlopen de informatie en werkwijze van de KMO-portefeuille voor jouw diensten zodat je goed voorbereid bent voor het gesprek met de auditor. 
 • Audit: Ik ben aanwezig tijdens de audit om te antwoorden op de eventuele vragen en het aanreiken van de nodige documenten. 
 • Implementatie (optioneel): Na een geslaagde audit is het enkele weken wachten op de officiële erkenning van VLAIO. Eens je deze hebt, mag je de subsidie aanbieden. Wil je dat ik de KMO-aanvragen verder opvolg of de werkwijze mee implementeer, dan kan je kiezen voor een extra pakket support (zie hieronder). 

Jouw investering voor de voorbereiding van de audit bedraagt € 2.497 excl. 21% BTW 

(de kostprijs voor de audit is niet inbegrepen, deze is afhankelijk van je gekozen auditor en het aantal diensten dat je wilt aanvragen voor KMO-portefeuille)  

Robin Cuypers
Robin Cuypers
STREVER
Lees verder
“Natalie heeft alle nodige documenten en templates netjes voorbereid zodat ik me op mijn onderneming kon focussen. Bovendien heeft ze alles helder aan mij uitgelegd zodat ik goed geïnformeerd was voor de audit. Dankzij haar goede voorbereiding ging de audit extra vlot en waren er amper aandachtspunten. Ik ben zeer blij dat ik haar hulp heb ingeschakeld en nu officieel dienstverlener van de KMO-portefeuille ben.”

Je bent nu geregistreerde dienstverlener en de aanvragen komen vlotjes binnen. Maar uiteraard moet je nu alles implementeren wat je tijdens je audit beloofd hebt: aanvragen controleren op correctheid, offertes en facturen bewaren, evaluaties uitsturen, vormingsattesten opstellen,…

Wil je dit liever niet zelf opvolgen? Dan kan je me hier voor inhuren. We kunnen samen bespreken hoeveel uren nodig zijn voor jouw ondersteuning. 

 • Extra support 4 uren: € 260 
 • Extra support 8 uren: € 520  
 
De uren worden maandelijks gefactureerd. 

Wil je de opvolging van je KMO-portefeuille nog eenvoudiger maken? Dan is automatisatie dé oplossing voor jou.  Miet van Unclouded is dé expert op vlak van het automatiseren van de KMO-portefeuille. 

 


Zij brengt alle processen netjes voor jou in orde.  Op de website van Miet vind je een uitgebreid overzicht wat dit concreet betekent. Let op: ze kan enkel starten als een je geregistreerde dienstverlener bent

Reacties

"Ik ben heel blij met het werk dat Natalie voor mij geleverd heeft. Haar manier van communiceren is heel helder en transparant. Er werd ook voldoende afgestemd zodat we beiden wisten wat er van elkaar werd verwacht. Wat ik ook heel fijn vind is, dat er echt wordt meegedacht zonder haar mening te willen opdringen. Kortom, een hele fijne manier van samenwerken!"
Ellen Sergeant - De babykangeroe
"Natalie is een heel professionele en betrouwbare partner. Ze werkt efficiënt, autonoom en komt alle gemaakte afspraken meer dan na. Ook zal Natalie proactief ideeën voorstellen en mee zoeken naar oplossingen. Ze is communicatief en geeft waardevolle feedback. "
Kristel Wils- coach

Simulaties

Vind je het moeilijk om een inschatting van het aantal uren te maken? Dat begrijp ik volkomen, daarom geef ik je enkele voorbeelden mee als leidraad.

Opgelet: dit zijn slechts voorbeelden, het exacte aantal uren blijft afhankelijk van je concrete noden en persoonlijke situatie. Maak een gratis afspraak voor een offerte op maat. 

Halve dag

 • Nieuwsbrief: ontwerp, eindredactie, testen, inplannen (2x) + publiceren op website (2x) + afgeleide post voor je social media (2x)
 • OF Content planning: ontwerp, eindredactie en inplannen van 2 nieuwsbrieven + 4 social media post in planningstool. 
 • OF Social media: ontwerp, eindredactie en inplannen van 8 social media posts
 • OF Canva: 1ste ontwerp van 8 pagina’s of 4 sjablonen voor je social media (op basis van je huisstijl) 
 • OF Sequence: een eenvoudige sequence (vb. welkom, freebie) ontwikkelen + ontwerp, eindredactie, testen bijhorende mailtjes. 

 

Hele dag 

 • Sequence: een uitgebreide sequence (met diverse filters en parameters) ontwikkelen + ontwerp, eindredactie, testen bijhorende mailtjes. 
 • OF Start 2 Mail: technisch alles in orde brengen om te starten met e-mailmarketing 
 • OF Canva: werkboek van 16 pagina’s