Bereid je voor op je kmo-portefeuille audit

Je kreeg al vaker de vraag of jouw aanbod ook kan gekocht worden met kmo-portefeuille . En ja, je wil die optie wel kunnen aanbieden, maar dan moet je een erkend dienstverlener zijn. Die erkenning hangt af van het oordeel van een auditbureau. En zo’n audit is geen simpel bezoekje. Daar komt heel wat bij kijken. Administratie waar ik je maar al te graag bij help.

Je bent kandidaat-dienstverlener voor de kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een interessante subsidiemaatregel voor ondernemers om financiële steun te krijgen bij opleidingen en/of advies. Maar om die te kunnen aanbieden als dienstverlener, moet je erkend worden door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). En die registratie houdt wel wat meer in dan gewoon een online formuliertje invullen…

De audit

Voldoe je aan de voorwaarden om in aanmerking te komen als VLAIO-erkend dienstverlener? Top! Dat is al een eerste stap. Vraag dan online je registratie  aan voor de diensten waarvoor je als dienstverlener wil erkend worden.

En dan begint het grote werk: de audit!

Een erkend auditbureau komt langs om te checken of je wel voldoet aan de kmop-norm. Bij die audit moet je verschillende documenten kunnen voorleggen om aan te tonen dat je de ideale kandidaat-dienstverlener bent.

Maar daar heb jij geen tijd voor

Als ondernemer heb je het al druk genoeg met werk voor je klanten en de andere tienduizend to-do’s op je lijstje. Zo’n hele berg administratie kan je er echt niet meer bij nemen.

Maar ik gelukkig wel! Ik regel voor jou de administratieve voorbereiding voor je kmo-portefeuille-audit.

Robin Cuypers
Robin Cuypers
STREVER
Lees verder
“Natalie heeft alle nodige documenten en templates netjes voorbereid zodat ik me op mijn onderneming kon focussen. Bovendien heeft ze alles helder aan mij uitgelegd zodat ik goed geïnformeerd was voor de audit. Dankzij haar goede voorbereiding ging de audit extra vlot en waren er amper aandachtspunten. Ik ben zeer blij dat ik haar hulp heb ingeschakeld en nu officieel dienstverlener van de KMO-portefeuille ben.”

Voorbereiding audit kmo-portefeuille:

 • kennismakingsgesprek en afspraken
 • ik verzamel de nodige documenten en informatie
 • samen overlopen we alles, zodat je goed voorbereid bent op je gesprek met de auditor
 • ik ben tijdens de audit aanwezig om je te ondersteunen en te helpen antwoorden op eventuele vragen van de auditor

Jouw investering: € 2.497 excl. btw

(kostprijs auditbureau niet inbegrepen)

Yes, de audit is goed verlopen en je krijgt je erkenning. Nu kan je als geregistreerd dienstverlener ook kmo-portefeuille aanbieden voor jouw geregistreerde diensten.

Maar de administratie stopt niet bij de audit (helaas!). Bij de audit moet je het een en ander beloven:

 

 • aanvragen controleren op correctheid
 • offertes en facturen bewaren
 • evaluaties uitsturen
 • vormingsattesten opstellen

 

Ja, kmo-portefeuille aanbieden betekent dan misschien wel dat de drempel voor klanten kleiner** wordt (en dat jij dus meer inschrijvingen/aanvragen zal hebben), maar de workload wordt er voor jou niet minder op.

Wil je dit liever niet zelf allemaal opvolgen, dan kan je ook na je audit verder een beroep op mij blijven doen. We bespreken samen hoe ik je kan helpen. Prijzen en extra info over mijn diensten als V.A. support vind je hier. 

En / of automatiseer het hele proces

De administratie voor de audit is een immense berg werk, maar alles wat erna komt kan je wél een pak eenvoudiger laten verlopen. De oplossing? Automatisatie!

En als je automatisatie zegt, dan zeg je Miet van Unclouded. Zij is de expert op het vlak van het automatiseren van processen in je bedrijf en biedt nu ook de automatisatie van het “onautomatiseerbare” aan.

Reacties

"Ik ben heel blij met het werk dat Natalie voor mij geleverd heeft. Haar manier van communiceren is heel helder en transparant. Er werd ook voldoende afgestemd zodat we beiden wisten wat er van elkaar werd verwacht. Wat ik ook heel fijn vind is, dat er echt wordt meegedacht zonder haar mening te willen opdringen. Kortom, een hele fijne manier van samenwerken!"
Ellen Sergeant - De babykangeroe
"Natalie is een heel professionele en betrouwbare partner. Ze werkt efficiënt, autonoom en komt alle gemaakte afspraken meer dan na. Ook zal Natalie proactief ideeën voorstellen en mee zoeken naar oplossingen. Ze is communicatief en geeft waardevolle feedback. "
Kristel Wils- coach

Simulaties

Vind je het moeilijk om een inschatting van het aantal uren te maken? Dat begrijp ik volkomen, daarom geef ik je enkele voorbeelden mee als leidraad.

Opgelet: dit zijn slechts voorbeelden, het exacte aantal uren blijft afhankelijk van je concrete noden en persoonlijke situatie. Maak een gratis afspraak voor een offerte op maat. 

Halve dag

 • Nieuwsbrief: ontwerp, eindredactie, testen, inplannen (2x) + publiceren op website (2x) + afgeleide post voor je social media (2x)
 • OF Content planning: ontwerp, eindredactie en inplannen van 2 nieuwsbrieven + 4 social media post in planningstool. 
 • OF Social media: ontwerp, eindredactie en inplannen van 8 social media posts
 • OF Canva: 1ste ontwerp van 8 pagina’s of 4 sjablonen voor je social media (op basis van je huisstijl) 
 • OF Sequence: een eenvoudige sequence (vb. welkom, freebie) ontwikkelen + ontwerp, eindredactie, testen bijhorende mailtjes. 

 

Hele dag 

 • Sequence: een uitgebreide sequence (met diverse filters en parameters) ontwikkelen + ontwerp, eindredactie, testen bijhorende mailtjes. 
 • OF Start 2 Mail: technisch alles in orde brengen om te starten met e-mailmarketing 
 • OF Canva: werkboek van 16 pagina’s