Mijn weg naar zelfstandige

Op 2 jaar tijd is mijn leven enorm veranderd. Zo maakte ik de switch van werknemer naar zelfstandige. En nee, dat verliep niet zonder slag of stoot, het ging gepaard met veel twijfels, onzekerheid en moeilijke momenten. Maar het ondernemerschap bracht me ook veel moois: fijne samenwerkingen, meer voldoening, een waardevol netwerk, meer vrijheid… 

Ik heb op korte termijn ontzettend veel bijgeleerd. En wat begon als ‘iets om te proberen’ is sinds dit jaar mijn fulltime bezigheid. Mijn eigen onderneming…nooit verwacht.  

In deze nieuwe podcastaflevering deel ik heel graag mijn verhaal, de ups & downs omdat ik weet uit ervaring dat dit jou misschien wel kan helpen of inspireren op je eigen weg.  

Nuttige boeken & personen

Tijdens mijn zoektocht heb ik veel gelezen, beluisterd en werd ik geïnspireerd door andere personen/ondernemers. Enkele hiervan zijn: 
  • boek ‘Verander Uw leven met Life Coaching’ van Annie Lionet  
  • boeken & podcast Eva Daeleman: het concept van haar ‘Elke dag vakantie’ principe sprak me enorm aan. Ik probeer er mijn eigen versie van te maken. 
  • boek ‘Girl, Stop Apologizing’ van Rachel Hollis 
  • boek ‘Super Attractor’ van Gabrielle Bernstein: bij sommige hoofdstukken had ik mijn twijfels maar aanrader voor het versterken van je eigen mindset. Haar affirmatie die erin staat gebruik ik nog geregeld.
  • boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ van Haemin Sunim: wondermooi boekje waardoor je beseft wat er écht belangrijk is in je leven.
  • podcast Werk & Leven (momenteel gestopt maar nog zeer waardevol) en Rebel Rants podcast van Ampersand. 
  • Als je ook VA wilt worden: boek ‘101 tips voor een succesvolle business als Virtual Assistant’ van Alison Stessens. 
  • … 

Ook heb ik een workshop gevolgd bij Maartje en ik voelde een instant klik. Momenteel heeft ze met met Kristien een superleuke community onder de noemer Jeff (Joy, Ease, Female & Fierce). Geregeld organiseren ze kleinschalige events, ideaal om te connecteren. Wie weet, zie ik je er wel eens. 

 

Meer beluisteren?

Beluister nog meer afleveringen via jouw favoriete podcastspeler: 

Reageren of een review doorsturen?