Pruts jij ook graag?

Hou jij ook van afwisseling? Mijn dag vullen met verschillende opdrachten is voor mij écht een must.

Een website aanpassen, communicatieadvies geven, een sequence opstarten, content planning creëren,..

Het kan allemaal op één dag, i love it 😍.

De variatie houdt me fris en geeft me energie. En zo kan elke dag totaal verschillend zijn, dat maakt het ondernemen net boeiend.

Ik vermoed dat dit bij jou ook is? Elke coaching die je geeft kan anders zijn, afhankelijk van de persoon of groep die voor je zit.

Een opdracht die ik wél bijna dagelijks uitvoer is: ‘prutsen in Canva’.

Ja klopt, ik noem het prutsen. Er zijn heel wat ondernemers die een hekel hebben om met allerlei details, spaties en witruimte bezig te zijn. Herkenbaar? 😀

Maar ik zie het als een leuke bezigheid & afwisseling om nieuwe ontwerpen te creëren. Lettertype selecteren, animatie toevoegen, pimpen met effecten, spelen met kleuren, marges correct plaatsen,.. Kortweg: gezellig prutsen.

Ik ben fan van Canva omdat je geen grafisch ontwerper moet zijn om ermee aan de slag te gaan. Het is mogelijk om creatief te zijn dankzij de handige hulpmiddelen. Voor de twijfelaars: ik deel graag 3 redenen waarom het zo top is.

3 redenen waarom je als solopreneur canva gebruikt
  1. Huisstijl: Je kan je eigen branding in Canva opladen: je logo, je kleuren, je lettertype. Zo maak je steeds ontwerpen in de juiste huisstijl. Heb je zelf nog geen huisstijl? Dan biedt Canva je heel wat mogelijke combinaties (= paletten) die je kan gebruiken.
  2. Sjablonen: Je hoeft geen ontwerper te zijn om Canva te gebruiken. Er zijn heel wat kant-en-klare sjablonen (social media, brochure, werkboek,…) die je heel wat werk & tijd besparen. Enkel nog de tekst en afbeeldingen aanpassen en je bent klaar.
  3. Delen: Je kan een ontwerp eenvoudig delen met een collega, vriend of VA 😉. Zo kan je snel & overzichtelijk feedback verzamelen en de aanpassingen uitvoeren.

Voilà, laat je niet tegenhouden om Canva te gebruiken. Ik ben benieuwd naar jouw mening: pro of contra Canva? 😀

Share this: